Viva America!

Woensdag 19 juli
Stadhuistuin Rotterdam
20u - 21u30 (tuin open om 19u30)

Gratis toegang, maar reserveren verplicht


Zomeravondconcert

Een heerlijk zomeravond-concert in de prachtige tuin van het Rotterdamse stadhuis. Gratis toegankelijk. Het kwartet Kampa Kampa! (met stadsbeiaardier Richard de Waardt op accordeon) speelt een Zuid-Amerikaans programma. Ze trakteren u op tango, milonga, valse, zamba en eigen composities. De muzikanten spelen onder de mooie bogen aan de ingang van de tuin.

Maar dat is nog niet alles! Bovenin de toren zit een van de bekendste beiaardiers ter wereld; Geert D'Hollander. Hij speelt een speciaal voor deze avond geselecteerd programma van Noord-Amerikaanse muziek op het prachtige carillon van het stadhuis. Laat u verrassen door de nuance en schoonheid van dit unieke muziekinstrument. De beiaardier is beneden te zien op een groot beeldscherm.

De (toren)muziek uit het noorden wordt afgewisseld met de (tuin)muziek uit het zuiden. De avond wordt gepresenteerd door gastvrouw en zangeres Dina Verheyden en het publiek zit in de tuin.


KOFFIE EN IETS LEKKERS
De tuin gaat open vanaf 19u30 en dan kunt u een drankje en iets lekkers bestellen bij de mobiele Koffiekar van Kingcoffee die speciaal voor het concert in de tuin parkeert! Deze tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen voorzien en er staan luisterbanken in de tuin. Je eigen stoel meebrengen mag uiteraard ook! 

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Vorig jaar, precies 100 jaar later bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken. 


Over Beiaardier Geert D'hollander

Geert D’hollander studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (o.m. piano, koordirectie, fuga en compositie) en aan de Kon. Beiaardschool te Mechelen. Hij won ca. 30 internationale wedstrijden voor beiaard of compositie. Van 1997 tot 1999 was hij, in opvolging van Ronald Barnes, universiteitsbeiaardier en docent aan de “University of California at Berkeley”. Van deze universiteit ontving hij in 2008 de “Berkeley Medal of Honor” voor “Distinguished Service to the Carillon”. In 2010 verwierf hij, naar aanleiding van “1510-2010: 500 jaar beiaard”, de ANV-Visser Neerlandia-Prijs voor muziek met zijn compositie “Ciacona”.

D’hollander was gedurende 25 jaar o.a. stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, en leraar aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen vooraleer hij in 2012 aangesteld werd als beiaardier van de monumentale, 60 ton zware Taylorbeiaard in “Bok Tower Gardens” (Lake Wales, Florida), één van de meest unieke en toonaangevende posities ter wereld. 

Hij krijgt jaarlijks diverse compositieopdrachten, geeft internationale Master Classes en wordt frequent gevraagd als jurylid. 


Over Kampa Kampa!

Kampa Kampa! is een kwartet met een eigenzinnig geluid. Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Op geheel eigen wijze geven ze vorm aan Argentijnse tango's, Franse chansons, zuiderse ritmes en verhalende luisterliedjes. Eigen werk wordt afgewisseld met interpretaties van bekende en minder bekende muziek uit vele windstreken. Kampa Kampa! bestaat uit Dina Verheyden (zang, klarinet), Roel François (gitaar), Rik Lenaerts (contrabas) en Richard de Waardt (accordeon)

Gitaar, accordeon, contrabas, klarinet en zang. Akoestisch en levend. Toegankelijk, origineel en bewogen. Vier muzikanten met verschillende achtergronden vonden elkaar in hun liefde voor muziek. Het samenspel van de instrumenten klinkt aangenaam fris, verrassend compleet en rijkelijk in balans. Drie Vlamingen, een Rotterdammer. Twee beiaardiers, twee wielerliefhebbers. Drie leraren, een echtpaar. Drie bierliefhebbers, een chocoladeverslaafde. Twee tweelingen, een handbellenkoordirigente.

Gitarist Roel heeft een grote liefde voor geïmproviseerde muziek en studeerde af als meester in de muziek aan het conservatorium van Gent. Zangeres Dina is naast multi-instrumentalist (beiaard/klarinet/fluit/piano/orgel) ook afgestudeerd als Master Klassieke zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Contrabassist Rik is een bekende naam in de Vlaamse jazz-scene en baste al met menig muzikant. Accordeonist Richard is ook vaak te vinden in Rotterdamse torens, waar hij als stadsbeiaardier muziek over de straten strooit. 

www.kampakampa.com

Bok Tower Gardens - Florida USA


 

Concert mede mogelijk gemaakt door Stichting Stadsmuziek Rotterdam