Biertje na bach

Zondag 10 juli / Zondag 17 juli
Laurenstoren
12u - 12u45


Biertje na bach

De muziek van J.S. Bach klinkt prachtig op de historische klokken van de Laurenskerk. De klokken zijn in 1660 voor het eerst in gebruik genomen en verfraaien sindsdien de binnenstad met hun zilveren klanken. Al heeft Bach (1685-1750) waarschijnlijk nooit kennis gemaakt met dit bijzondere muziekinstrument, desalniettemin is zijn muziek zeer 'carillonistiek'. Zo zijn de suites voor luit letterlijk te spelen op beiaard en soms lijkt het net alsof de muziek speciaal voor het instrument geschreven is.

Stadsbeiaardier Geert Bierling speelt op 10 juli werken van J.S. Bach voor fluit solo, cello solo en gamba solo in transcripties voor carillon. 

Stadsbeiaardier Richard de Waardt speelt op 17 juli o.a. de Chaconne in d (BWV1004), het Italiaans concert (BWV971) en enkele suites voor luit. 

Deze concerten zijn te beluisteren op het Grotekerkplein of in de straten rond de kerk. Programma's van de concerten zullen klaarliggen in de hal van de kerk. Na afloop bent u van harte welkom om een biertje (of iets anders) te drinken met de beiaardier!