avond van de filmmuziek

Woensdag 6 juli 2016
Stadhuis (tuin) - Avondconcert

20u - 21u (19u30 tuin open) 

Gratis toegankelijk - reserveren gewenst


Filmmuziek
Het prachtige decor van de tuin van het Rotterdamse stadhuis vormt de concertzaal van een zeer uniek optreden. Het sprankelende carillon (63 klokken) speelt samen met piano, (alpen)hoorn en zangeres! Vier musici bedwingen de 251 treden van de toren en trakteren u van grote hoogte op muziek uit beroemde films, musicals en tv-series. Van Star Wars naar Kill Bill en van The sound of Music tot Les Intouchables. De muziek werd speciaal bewerkt voor deze unieke combinatie van instrumenten. De musici zijn te zien op beeldschermen in de tuin van het stadhuis. 

Koffie en iets lekkers
De tuin gaat open vanaf 19u30 en dan kunt u een drankje en iets lekkers bestellen bij de mobiele Koffiekar van Kingcoffee die speciaal voor het concert in de tuin parkeert! Deze tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er staan luisterbanken in de tuin en u bent vrij om zelf een stoel mee te brengen! 

100-jarige Rotterdamse traditie
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later blazen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen dus op een talrijke opkomst, zodat deze traditie weer in ere hersteld kan worden!


Dina Verheyden (zang)
Gerard de Waardt (piano) 
Jozé Aaftink (hoorn / alpenhoorn)
Richard de Waardt (carillon)

www.KingCoffee.nl

www.KingCoffee.nl