Vive la france!

avondconcert in de stadhuistuin

Woensdag 27 juli 2016
Stadhuis (tuin)
20u - 21u
(tuin open om 19u30)

Toegang gratis, maar graag even aanmelden via de knop hieronder, zodat we zicht hebben op het aantal luisteraars. 


Vive la France!

Het afsluitende concert van de Torenmuziek Zomerserie 2016 vindt plaats in de rustige tuin van het Rotterdamse stadhuis, die tijdelijk de mooiste concerttuin van Rotterdam wordt. Sopraan Dina Verheyden staat bovenin de toren en wordt begeleid op het carillon door stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen brengen ze een Frans repertoire van chansons, berceuses, romances en stukken van o.a. Debussy, Fauré, Piaf en Aznavour.

De 63 klokken van het carillon mengen wonderbaarlijk mooi met de stem van sopraan Dina Verheyden. Dina wordt versterkt via luidsprekers en staat naast de beiaardier. Ze zullen beiden te zien zijn via beeldschermen in de tuin beneden. 

Koffie en iets lekkers
De tuin gaat open vanaf 19u30 en dan kunt u een drankje en iets lekkers bestellen bij de mobiele Koffiekar van Kingcoffee die speciaal voor het concert in de tuin parkeert! Deze tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er staan luisterbanken in de tuin en u bent vrij om zelf een stoel mee te brengen! 

100-jarige Rotterdamse traditie
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later blazen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen dus op een talrijke opkomst, zodat deze traditie weer in ere hersteld kan worden!