DICHTER BIJ DE BEIAARD

Zaterdag 2 juni
Laurenstoren
19u30 / 20u30 / 21u30


Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Stadsmuziek en de Rotterdamse Dakendaken. 


Dichter bij de beiaard

Speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen vindt er een uitzonderlijke ontmoeting plaats. Stadsdichter Derek Otte overwint zijn hoogtevrees en gaat op bezoek bij zijn collega, stadsbeiaardier Richard de Waardt, hoog in de Laurenstoren. Derek en Richard trakteren je op een onvergetelijke ervaring en omringen je met woord & muziek.

De tocht begint beneden in de hal van de toren en eindigt bovenop het historische en meest unieke podium van de stad: het dak van de Laurenstoren. Onderweg naar boven beklauter je meer dan 300 treden en beleef je de dialoog tussen de bezwerende stem van Derek en de bronzen klanken van eeuwenoude klokken. Een belangrijke gastrol is er bovendien weggelegd voor Rob van Gameren (The Yes Please) die samen met Richard de Waardt (beiaard/accordeon) garant staat voor de soundtrack van de toren.

Stadsdichter

Derek Otte (1988) is spoken word kunstenaar en Stadsdichter van Rotterdam. Versjes, verhalen en spoken word, zijn spitsvondige pen kenmerkt zich door de uitdagende combinatie van toegankelijkheid en gelaagdheid. Liefde die niet lukken wil en het reilen en zeilen van de grote stad, vormen belangrijke thema’s in zijn werk waarbij scherpte, openhartigheid en humor elkaar in rap tempo afwisselen. Via Instagram genieten zijn ‘regeltjes en rijmpies’ grote populariteit en als spoken word-artiest staat Derek meerdere malen per week op het podium in zowel Nederland als Vlaanderen. In 2017 werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018). In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving, in 2017 volgde de bundel TOFLOF.

Stadsbeiaardier

Richard de Waardt (1982) is Stadsbeiaardier en speelt sinds 2012 op het eeuwenoude carillon van de Laurenskerk. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland. In Rotterdam neemt Richard de klokken graag mee op avontuur en na een succesvolle samenwerking met Dr. Meraki vorig jaar, belooft het poëtische concert met Derek Otte tijdens de Dakendagen 2018 weer een bijzonder spektakel te worden.

Compilatie van het torenconcert op 2 juni 2018 in de Laurenstoren. Stadsdichter Derek Otte en stadsbeiaardier Richard de Waardt namen het publiek mee van de hal tot het dak.
Derek Otte

Derek Otte

Richard de Waardt

Rob van Gameren


 

Concert mede mogelijk gemaakt door Stichting Stadsmuziek Rotterdam