Flamenco & Bells

Gitaarduo & Carillonduo

Woensdag 18 juli 2018
Stadhuistuin Rotterdam
20u - 21u30 (tuin open om 19u15)

Gratis toegang, maar reserveren verplicht


Zomeravondconcert

Een heerlijk zomeravond-concert in de prachtige tuin van het Rotterdamse stadhuis. Gratis toegankelijk. Twee muzikale duo's (Gitaar & Carillon) trakteren u op prachtige muziek in de tuin én vanuit de toren!

De broers Benjamin en Mischa Cok vormen samen een gitaarduo. Ze betoveren de tuin met ritmische en opzwepende flamencomuziek. Het programma bestaat uit Spaanse thema's en flamenco-vormen. Alle stukken voor 2 gitaren, met muziek van Paco de Lucía, eigen arrangementen en klassiek flamenco repertoire. De muzikanten spelen onder de mooie bogen van de stadhuistuin.

De zuiderse gitaarmuziek wordt afgewisseld met carillonmuziek uit de toren. Op 65 meter hoogte zitten stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote Dina Verheyden. Ze vormen een quatre-mains beiaardduo en zijn te zien op een groot beeldscherm in de tuin. Omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Debussy stierf, spelen ze speciaal gearrangeerde werken van deze Franse impressionist, o.a. uit de Children's Suite. Om een muzikale brug te slaan naar hun gitaarcollega's op de grond, gaan ze de uitdaging aan om het beroemde Concierto de Aranjuez te verklanken op de 63 klokken van het carillon. Richard tekende voor het arrangement hiervan.


BAKKIE TROOST
De tuin gaat open vanaf 19u en dan kunt u genieten van een lekker kopje koffie naar keuze in de centrale hal van het stadhuis (koffiebar sluit bij aanvang van het concert). De tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen voorzien en er staan luisterbanken in de tuin. Je eigen stoel meebrengen mag uiteraard ook! 

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later, in 2016, bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen ook dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken!


Benjamin en Mischa

Actief als concertgitaristen, als duo en in grotere bezettingen. De broers maken ook eigen gitaarcomposities. Zij traden samen op met meestergitarist Paco Peña in het Concertgebouw in Amsterdam. Bij De Gitaaracademie geven zij les in de genres flamenco en klassiek.

Benjamin en Mischa Cok, twee broers uit Barendrecht, vormen samen een gitaarduo. Mischa begon op tienjarige leeftijd met het spelen van gitaar. Hij kreeg les op de muziekschool in Barendrecht en raakte al snel geïnteresseerd in de Spaanse gitaarmuziek. Twee jaar later kreeg ook Benjamin interesse en pakte op veertienjarige leeftijd de gitaar op om van zijn broer de beginselen te leren. 

In 2007 begonnen zij beiden hun studie aan het conservatorium in Rotterdam onder leiding van meestergitarist Paco Peña. Tijdens hun studie hebben ze zich grondig verdiept in de flamencomuziek en zich alle facetten van de flamencogitaar eigengemaakt. Ook hebben ze gespeeld in ensembles met muzikanten uit andere muziekdisciplines, zoals latin en klassiek.  

In het laatste jaar van hun studie hebben ze een half jaar in Zuid-Spanje doorgebracht om daar hun kennis te verbreden. Hier kregen ze aan het Conservatorio Superior de Musica Rafael Orozco de Cordoba les van flamencogitaristen als Manolo Franco en Paco Serrano. 

Verder volgden de broers workshops bij onder andere Chicuelo, Miguel Angel Cortéz, Moraíto en Diego del Morao. In 2012 studeerden Mischa en Benjamin af aan het Conservatorium in Rotterdam, Hogeschool voor de kunsten (CODARTS). 

persfotobenmies.png
Richard en Dina.png

 

Concert mede mogelijk gemaakt door Stichting Stadsmuziek Rotterdam