Harp & Carillon

Een muzikale reis door het zuiden

Woensdag 16 augustus
Stadhuistuin Rotterdam
20u - 21u30 (tuin open om 19u30)

Gratis toegang, maar reserveren verplicht


Zomeravondconcert

Het prachtige decor van de tuin van het Rotterdamse stadhuis vormt de concertzaal van een zeer unieke ontmoeting. Harpiste Minou den Hals en stadsbeiaardier Richard de Waardt gaan in muzikale dialoog. Afwisselend spelen ze een programma van zuiderse muziek op hun instrumenten. Minou speelt onder de mooie bogen aan de ingang van de tuin. Richard speelt uiteraard bovenin de toren, maar via een groot beeldscherm beneden kunt u toch op zijn vingers kijken. 

De muzikale reis neemt u mee via België en Frankrijk naar Spanje met opzwepende Flamenco's, maar ook naar Italië, met muziek van Ludovico Einaudi. We steken vervolgens de Atlantische oceaan over om Cuba en Argentinië te verkennen met muziek van o.a. Piazzolla. Laat u verrassen door een zuiderse waaier van originele beiaard- en harpmuziek, transcripties, kruisbestuivingen, en wie weet zelfs een rechtstreekse dialoog tussen harp en carillon! 


KOFFIE EN IETS LEKKERS
De tuin gaat open vanaf 19u30 en dan kunt u een drankje en iets lekkers bestellen bij de mobiele Koffiekar van Kingcoffee die speciaal voor het concert in de tuin parkeert! Deze tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen voorzien en er staan luisterbanken in de tuin. Je eigen stoel meebrengen mag uiteraard ook! 
 

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Vorig jaar, precies 100 jaar later bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken.  

Concert mede mogelijk gemaakt door Stichting Stadsmuziek Rotterdam